Sport

Fotboll

hotell barcelonaBarcelona och sport är sedan länge ett djupt rotat koncept. Denna soldränkta stad är hem till världens näst rikaste fotbollsklubb – FC Barcelona. En fotbollsklubb med så mycket pengar, så många fans och så mycket hype som FC Barcelona har behöver en värdig hemmaarena, och det får man säga att den har.

Camp Nou, som FC Barcelonas enorma arena heter, lockar hundratusentals sportintresserade besökare till Barcelona varje år. Den uppfördes redan år 1957 och kan ta emot nära 100 000 åskådare, vilket gör den till Europas största sportarena. Många kommer till Barcelona bara för att uppleva Camp Nou och FC Barcelona på hemmaplan; resten av den fantastiska staden blir en bonus. Utöver Camp Nou finns Estadi Olímpic Lluís Companys med kapacitet för en publik på över 50 000 personer, här höll man framgångsrikt de Olympiska spelen år 1992.

Lite i skuggan av giganten FC Barcelona står en annan framgångsrik fotbollsklubb, nämligen RCD Espanyol. Detta är en fotbollsklubb med gamla anor, som har deltagit i UEFA-cupen ett flertal gånger, dock utan att någonsin vinna.

Löpning

Barcelona Marathon går av stapeln i mars varje år och lockar oftast fler än 10 000 löpare från hela världen. Andra stora löpartävlingar är Cursa de Bombers och Cursa de El Corte Inglés – den sistnämnda brukar ha fler än 60 000 tävlingssugna löpare i startfältet.

Tennis

I Barcelona hålls årligen ända sedan 1950-talet Barcelona Open som är en världsberömd tennisturnering. I turneringen deltar professionella, manliga tennisspelare och den hålls vid lerbanorna på Real Club de Tenis Barcelona. Efter Madrid Open är detta Spaniens viktigaste tennisturnering och organiseras under sista helgen i april. Är man själv sugen på att spela tennis under sin vistelse i Barcelona så finns det otaliga hotell med tennisbanor fria att utnyttja – tenniskulturen är utbredd här.

Formel 1

Strax utanför Barcelona ligger Montmeló, känd för racingbanan Circuit de Catalunya där stora racingtävlingar, såsom spanska Formel 1 Grand Prix och Formel 1-VM, brukar hållas. Gillar man racing och Formel 1 så är det en enkel sak att ta sig till Montmeló för att uppleva de imponerande bilarna från första parkett.

Cykling och skateboarding

När man är ute i Barcelona ser man många cyklister, skateboardåkare och inlinesåkare. Staden bjuder på ett utbrett nät av smidiga cykelvägar och den som känner sig bekväm på sadeln kan hyra en cykel att ha som färdmedel. Att ta sig runt i Barcelona med cykel är billigt, smidigt och ger en extra upplevelse på semestern.