Shopping

En av Europas absolut bästa shoppingdestinationer

Shoppingmöjligheterna i Barcelona är fenomenala, nästan helt oberoende av vad det är du är ute efter, men i synnerhet om du är på jakt efter mode och design. Den som tycker om att handla på rea bör åka hit under någon av årets två stora reor och passa på att shoppa tills fötter och axlar ömmar. Vinterrean är igång från sjätte januari fram till slutet av februari och sommarrean startar i mitten av juni och varar till slutet av augusti.

Shoppingdistrikt

De bästa shoppingdistrikten i centrala Barcelona är Passeig de Gracia och gatorna däromkring, Barri Gotic-gatorna, Carrer de la Boqueria, Carrer de Ferran och runt Placa de Sant Josep Oriol.

Därutöver hittar man många exklusiva designerbutiker kring La Portal de l’Angel och vid Avinguda Diagonal.

Varuhus

Föredrar man att handla i stora varuhus där många affärer och butiker är samlade under ett tak så kan man testa ställen som Les Glòries, El Bulevard Rosa, El Centro Comercial Maremàgnum eller Diagonal Mar. Dessa enorma komplex bjuder på hundratals affärer, restauranger, bio och barer så att man kan kombinera sin shopping med andra roliga upplevelser.

La Rambla

La Rambla är Barcelonas huvudsakliga turiststråk. En bred boulevard kantad av höga träd och ett bubblande folkliv som bjuder på allt från gatuartister till blomsterförsäljare, kiosker, souvenirbutiker till kulturella sevärdheter som konstmuséet Centre d’Árt Santa Mònica och operahuset Liceu. Här kan man köpa sina souvenirer och njuta av Barcelonas vibrerande folkliv. Stadens världsberömda gatumarknad Mercat de la Boqueria ligger också här och bjuder på ett shoppingtillfälle utan motstycke.

Shoppingbuss

hotell BarcelonaBarcelonas enorma shoppingdistrikt täcker en yta på hela fem kilometer och alla med shoppingvana vet att en sådan sträcka är omöjlig att klara till fots. I staden finns därför en shoppingbuss som tar en till 28 hållplatser, alla belägna vid stora shoppingområden. Man kan köpa endagsbiljetter som möjliggör på- och avstigning så många gånger som man önskar under en dag – perfekt för den som vill spendera en heldag i Barcelonas butiker och affärer. En fördel med shoppingbussen är att man samtidigt som man åker mellan butiksdistrikten får en hel del sightseeing på köpet. Bussarna, som är utrustade med extra utrymme för alla shoppingkassar, går med 6-8 minuters mellanrum, så man behöver aldrig vänta länge på nästa buss.